Zupa cygańska

Składniki

5 średnich ziemniaków
1 żółta papryka
1 cebula
4 duże pomidory
1 laska kiełbasy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
1 kostka rosołowa
zielenina do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory.
Gdy warzywa się rozsmażą dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, podlać szklanką wody i smażyć jeszcze 10 minut.

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać liścia laurowego, ziele, pieprz i kostkę rosołową. Zagotować. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodać podsmażone warzywa, koncentrat, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać posypane zieleniną.
Smacznego 🙂

Zupa cygańska

DSC_6222

 

20 uwag do wpisu “Zupa cygańska

Dodaj komentarz