Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i truskawkami

ciasto czekoladowe

Składniki:

3/4 szklanki mąki pszennej

3/4 szklanki cukru pudru

3/4 kostki masła

2 tabliczki gorzkiej czekolady

4 jajka

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

masło orzechowe, ok. 3 łyżki

truskawki

Przygotowanie:

Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić na parze razem z masłem, przestudzić. Zmiksować z cukrem, a następnie jajkami. Do masy przesiać mąką z proszkiem do pieczenia, wymieszać i wylać na wyłożoną papierem blaszkę do pieczenia o wymiarach 20×25 cm. Łyżeczką nałożyć na ciasto masło orzechowe, a pomiędzy powciskać truskawki. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

 

19 uwag do wpisu “Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i truskawkami

Dodaj komentarz