Składniki:
250 g fileta z dorsza
1/2 marchewki
1 mała cebula
pędy bambusa z zalewy
garść grzybów mun
1 puszka krojonych pomidorów
1/2 czerwonej papryki
150 g ryżu
garść orzeszków ziemnych
przyprawa do ryb
sos sojowy
słodka i ostra papryka
curry
Przygotowanie:
Grzyby mun zalać wrzątkiem. Rybę pokroić w kostkę i posypać przyprawą. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, grzyby i marchewkę pokroić w paski i dodać do cebuli, podsmażyć przez kilka minut i zalać pomidorami. Dodać pokrojoną paprykę, rybę i pędy bambusa. Całość doprawić i gotować 10 minut. Potrawkę podawać z ryżem posypaną orzeszkami ziemnymi. Smacznego 🙂
Lubie orientalne smaki. Tą potrawę z chęcią zrobię
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie