Faszerowana dynia z grilla

Składniki:

1 mała dynia

250 g mięsa mielonego

1 pomidor

1/2 kulki mozzarelli

1/2 cebuli

1 jajko

sól, pieprz

curry, imbir

masło

Przygotowanie:

Dynię przekroić na pół i wydrążyć. Pomidora obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić w kostkę, cebulę również pokroić w kostkę, mozzarellę zetrzeć na tarce. Do mięsa mielonego dodać jajko, pomidora, ser i cebulę, przyprawić i dokładnie wymieszać. Mięso nałożyć do połówek dyni. Na wierzchu ułożyć po plasterku masła i każdą połówkę zawinąć w folię aluminiową. Grillować na tacce aluminiowej na średnio rozgrzanym grillu przez około pół godziny. Smacznego 🙂

dynia faszerowana z grilla

13 uwag do wpisu “Faszerowana dynia z grilla

Dodaj komentarz