Składniki:
1 mała dynia
250 g mięsa mielonego
1 pomidor
1/2 kulki mozzarelli
1/2 cebuli
1 jajko
sól, pieprz
curry, imbir
masło
Przygotowanie:
Dynię przekroić na pół i wydrążyć. Pomidora obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić w kostkę, cebulę również pokroić w kostkę, mozzarellę zetrzeć na tarce. Do mięsa mielonego dodać jajko, pomidora, ser i cebulę, przyprawić i dokładnie wymieszać. Mięso nałożyć do połówek dyni. Na wierzchu ułożyć po plasterku masła i każdą połówkę zawinąć w folię aluminiową. Grillować na tacce aluminiowej na średnio rozgrzanym grillu przez około pół godziny. Smacznego 🙂
Świetnie wygląda i na pewno jest mega pyszna 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Chętnie poczęstowałabym się Twoim smacznym daniem grillowym, mniam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Przyznam że nigdy nie robiłam dyni. Muszę w końcu spróbować
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Warto spróbować 🙂
PolubieniePolubienie
Czuć już jesień. Sama już bym zjadła coś z dynią.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dynia, grzyby i wrzosy, jesień jak nic 🙂
PolubieniePolubienie
Jesienią dynia zawsze króluje w moim domu
PolubieniePolubione przez 1 osoba
U mnie też 🙂 Ostatnio nawet aż do wczesnej wiosny takie zapasy robimy z Babcią 🙂
PolubieniePolubienie
Widzę, że na blogu juz dynia. Chętnie wypróbuję przepis
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Sezon dyniowy się rozkręca 🙂
PolubieniePolubienie