Indyk z krewetkami w sosie indyjskim

Delikatne mięso w kremowym sosie.

Składniki

40 dkg fileta z indyka

150 g krewetek

1 cebula

1 łyżeczka przyprawy garam masala

1/2 łyżeczki przyprawy korma curry

sól

1 słoik sosu tikka masala

Sposób przygotowania

Cebule posiekać i zeszklić. Dodać przyprawy, podsmażyć i dodać pokrojone w kostkę mięso. Kiedy indyk się usmaży zalać całość sosem indyjskim, zagotować, wrzucić obrane z pancerzyków krewetki. Gotować 5 minut. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Advertisements

15 uwag do wpisu “Indyk z krewetkami w sosie indyjskim

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s