Racuszki bananowe

Składniki

1 szklanka maki krupczatki Młynomag

200 ml jogurtu naturalnego

2 jajka

łyżeczka proszku do pieczenia

cukier waniliowy

2 banany

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jogurt, jajka, cukier waniliowy i wszystko starannie wymieszać.

Dodać rozgniecione widelcem banany i dokładnie wymieszać.

Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego 🙂

placuszki bananowe

Advertisements

6 uwag do wpisu “Racuszki bananowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s