Składniki na 12 muffinek:
200 g mąki pszennej
50 g cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka sody
1 jajko
1/3 szklanki oleju
1 mały jogurt naturalny
1/2 szklanki mleka
250 g jagód
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Formę do muffinek natłuścić lub wyłożyć papilotkami.
Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem i sodą, dodać jajko, jogurt i mleko, połączyć na jednolitą masę i dodać jagody.
Papilotki napełnić masą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂
Muffinki przygotowałam w ramach wydarzenia Ciasto na niedzielę wspólnie z :
Gosią – Marcepanowy kącik
Agą – Smak mojego domu
Magdą – Słodkie okruszki
Bożeną – Moje domowe kucharzenie
Kasiu zrobiłaś pyszne muffinki.Dziękuję za wspólna zabawę.
PolubieniePolubione przez 2 ludzi
I ja dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Pyszne muffinki. Z jagodami uwielbiam 🙂
PolubieniePolubione przez 2 ludzi
Cudowne!
PolubieniePolubione przez 2 ludzi
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu jak to zrobic aby one sie nie rozplywaly tylko rosly w gore..ja nie moge tego nigdy opanowac,jeszcze gorzej z babeczkami…zmienilam formy na blaszane ale mimo to nie za bardzo chca rosnac w gore
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jak nie miałam formy z wgłębieniami to to też mi się rozpływały w papilotkach, ale w formie już ładnie rosną.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
No to dobrze…sprobuje w sobote..dziekuje
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Muszą się udać 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jak sie uda to napisze…
PolubieniePolubione przez 1 osoba