Muffinki z jagodami

Składniki na 12 muffinek:

200 g mąki pszennej

50 g cukru pudru

1 opakowanie cukru waniliowego

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczka sody

1 jajko

1/3 szklanki oleju

1 mały jogurt naturalny

1/2 szklanki mleka

250 g jagód

cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Formę do muffinek natłuścić lub wyłożyć papilotkami.

Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem i sodą, dodać jajko, jogurt i mleko, połączyć na jednolitą masę i dodać jagody.

Papilotki napełnić masą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.

Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂

babeczki jagodowe

Muffinki przygotowałam w ramach wydarzenia Ciasto na niedzielę wspólnie z :

Gosią – Marcepanowy kącik

Agą – Smak mojego domu

Magdą – Słodkie okruszki

Lidią 

Bożeną – Moje domowe kucharzenie
Uczta pod gołym niebem 2016

11 uwag do wpisu “Muffinki z jagodami

Dodaj komentarz