Deser z borówkami i jeżynami

Sezonowe owoce w serowym kremie

Składniki

400 g serka waniliowego

100 ml jogurtu naturalnego

100 ml soku owocowego przecierowego

3 łyżki żelatyny

biszkoptu

250 g borówki amerykańskiej

250 g jeżyn

1 galaretka

 

Sposób przygotowania

Żelatynę wsypać do soku, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Serek zmiksować z jogurtem i żelatyną. Wylać do formy wyłożonej biszkoptami. na masie serowej rozsypać jeżyny i borówki. Całość odstawić do lodówki, a kiedy lekko stężeje zalać wystudzoną galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Deser z borówkami i jeżynami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s