Składniki:
30-40 dkg fileta z pstrąga łososiowego
25 dkg kurek
1 cebula
1/2 szklanki białego wina
4 łyżki tłustej śmietany
2 łyżki masła
sól i pieprz
kilka listków szałwii
Przygotowanie:
Rybę przekroić na dwie porcje, posypać solą i pieprzem oraz porwanymi listkami szałwii. Rybę włożyć do woreczków do smażenia i usmażyć na suchej patelni.
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać oczyszczone kurki i masło, podsmażyć, podlać winem i dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, gotować 15-20 minut aż sos się nieco zredukuje.
Rybę podawać z kurkami i ryżem. Smacznego 🙂
Oj jak ja tęsknię za kurkami!
Nie jadłam lata całe…
A danie wyglada wspaniale!
🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Przyznaję, że kurki kupione, pozostałe grzyby zbieram, ale kurek u nas nie ma w lasach, a że w tym roku wyjątkowo tanie, to wiele propozycji kurkowych ostatnio 🙂
PolubieniePolubienie
Wracam powakacyjnie a Ty kusisz mega obiadkiem.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mam nadzieję, że wakacje udane 🙂 U mnie urlop za kilka dni. Ja się nie mogę oprzeć kurkom ilekroć je widzę na straganie 🙂
PolubieniePolubienie
Ja jadłam w Polsce i się skończyły wakacje .Udane bardzo.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
My nad morze jedziemy, więc mam nadzieję na pyszne rybki 🙂
PolubieniePolubienie
I drogie …hi .Bawcie się dobrze!.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Próbuję się na to psychicznie przygotować 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ale to musi być pyszne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kurkom nie można się oprzeć 🙂
PolubieniePolubienie