Pstrąg łososiowy z kurkami

Składniki:

30-40 dkg fileta z pstrąga łososiowego

25 dkg kurek

1 cebula

1/2 szklanki białego wina

4 łyżki tłustej śmietany

2 łyżki masła

sól i pieprz

kilka listków szałwii

Przygotowanie:

Rybę przekroić na dwie porcje, posypać solą i pieprzem oraz porwanymi listkami szałwii. Rybę włożyć do woreczków do smażenia i usmażyć na suchej patelni.

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać oczyszczone kurki i masło, podsmażyć, podlać winem i dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, gotować 15-20 minut aż sos się nieco zredukuje.

Rybę podawać z kurkami i ryżem. Smacznego 🙂

 

11 uwag do wpisu “Pstrąg łososiowy z kurkami

Dodaj komentarz