Ciasteczka z marmoladą

Składniki:

25 dkg mąki

1/2 kostki masła

4 łyżki cukru pudru

1 żółtko

szczypta soli

1 cukier waniliowy

2 łyżki śmietany lub wody

ok. 100 g marmolady wieloowocowej Jamar

Przygotowanie:

Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier puder i waniliowy, żółtko, sól i zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać śmietanę lub wodę. Ciasto rozwałkować i wykrawać takie same ciasteczka. W połowie z nich kieliszkiem wyciąć dziurki. Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 minut, aż ciasteczka się zezłocą.

Marmoladę Jamar podgrzać i posmarować nią całe ciasteczka, przykryć tymi z dziurką i zostawić do ostygnięcia. Smacznego 🙂

ciasteczka-z-marmolada-jamar

DSC_6238

3 uwagi do wpisu “Ciasteczka z marmoladą

Dodaj komentarz