Składniki:
1 królik
1 cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 garści suszonych grzybów
sól, pieprz
Przygotowanie:
Królik poporcjować i przełożyć do rękawa do pieczenia. Cebulę posiekać i dodać do mięsa razem z natką i namoczonymi wcześniej grzybami razem z wodą, w której się moczyły. Dodać po pół łyżeczki soli i pieprzu. Rękaw związać i piec mięso około półtorej godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Smacznego 🙂
nie potrafię niestety przekonać się do królika…..:(
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja mam tak z owocami morza 🙂
PolubieniePolubienie
Królik pyszny z pewnością. Z grzybami jeszcze nie próbowałam. Miło Kasiu zobaczyć Ciebie w akcji 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂 Ostatnio często robię królika albo wykorzystuję jego mięso, więc wymyślam różne sposoby 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Królik jest pyszny w każdej postaci.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂 Dobrej jakości mięso samo w sobie jest dobre 🙂
PolubieniePolubienie