Królik z suszonymi grzybami

Składniki:

1 królik

1 cebula

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 garści suszonych grzybów

sól, pieprz

Przygotowanie:

Królik poporcjować i przełożyć do rękawa do pieczenia. Cebulę posiekać i dodać do mięsa razem z natką i namoczonymi wcześniej grzybami razem z wodą, w której się moczyły. Dodać po pół łyżeczki soli i pieprzu. Rękaw związać i piec mięso około półtorej godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Smacznego 🙂

Reklamy

7 uwag do wpisu “Królik z suszonymi grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s