Kapusta pekińska duszona z jarmużem

dodatek do obiadu

Składniki

jarmuż 4-5 liści

kapusta pekińska 1/3 główki

cebula 1 szt

czosnek 4 ząbki

przecier pomidorowy domowy 1 słoik

sól i pieprz

kminek mielony 1/2 łyżeczki

koperek siekany 2 łyżki

Sposób przygotowania

Cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić w rondlu i dodać posiekany jarmuż. Podsmażyć.

Jarmuż zalać domowym przecierem pomidorowym lub koncentratem rozmieszanym w szklance wody. Zagotować i dusić przez 10-15 minut.

Dodać posiekaną pekinkę, koperek i przyprawy, dusić jeszcze 10-15 minut. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.

2 uwagi do wpisu “Kapusta pekińska duszona z jarmużem

Dodaj komentarz