Kapusta pekińska duszona z jarmużem

dodatek do obiadu

Składniki

jarmuż 4-5 liści

kapusta pekińska 1/3 główki

cebula 1 szt

czosnek 4 ząbki

przecier pomidorowy domowy 1 słoik

sól i pieprz

kminek mielony 1/2 łyżeczki

koperek siekany 2 łyżki

Sposób przygotowania

Cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić w rondlu i dodać posiekany jarmuż. Podsmażyć.

Jarmuż zalać domowym przecierem pomidorowym lub koncentratem rozmieszanym w szklance wody. Zagotować i dusić przez 10-15 minut.

Dodać posiekaną pekinkę, koperek i przyprawy, dusić jeszcze 10-15 minut. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Kapusta pekińska duszona z jarmużem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s