Pyszna, słodka przekąska
Składniki
40 dkg mąki,
1 kostka margaryny,
15 g cukru pudru,
2 żółtka,
1 łyżka kwaśnej śmietany
masa:
3/4 puszki masy krówkowej,
1 kostka masła,
1 kieliszek spirytusu
dodatkowo: 1 słoik wiśni drylowanych w syropie,
1 galaretka, polewa czekoladowa
Sposób przygotowania
Na około 40 babeczek. Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, schłodzić do stężenia.
Z podanych składników przygotować kruche ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor.
Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masę kajmakową. Na końcu dodać spirytus. Do wystudzonych babeczek wkładać po 2-3 wisienki z syropu. Przykrywać masą. Galaretkę pokroić w kostkę i ułożyć na masie. Udekorować polewą. Smacznego 🙂
ale pyszne:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie