Babeczki z masą kajmakową

Pyszna, słodka przekąska

Składniki

40 dkg mąki,

1 kostka margaryny,

15 g cukru pudru,

2 żółtka,

1 łyżka kwaśnej śmietany

masa:

3/4 puszki masy krówkowej,

1 kostka masła,

1 kieliszek spirytusu

dodatkowo: 1 słoik wiśni drylowanych w syropie,

1 galaretka, polewa czekoladowa

Sposób przygotowania

Na około 40 babeczek. Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, schłodzić do stężenia.

Z podanych składników przygotować kruche ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor.

Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masę kajmakową. Na końcu dodać spirytus. Do wystudzonych babeczek wkładać po 2-3 wisienki z syropu. Przykrywać masą. Galaretkę pokroić w kostkę i ułożyć na masie. Udekorować polewą. Smacznego 🙂

babeczki-z-kajmakiem

3 uwagi do wpisu “Babeczki z masą kajmakową

Dodaj komentarz