Składniki:
ok. 15 plasterków szynki dużej średnicy, ok. 1/2 kg
3/4 puszki kukurydzy
10 dkg sera żółtego w kawałku
5 jajek
2 garści rzeżuchy
2 ogórki kiszone
majonez
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo obrać, zetrzeć na dużym oczku, ser zetrzeć na drobnym oczku, ogórki na dużym i odcisnąć. Dodać kukurydzę i ściętą rzeżuchę, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na plasterki szynki nakładać masę jajeczną i zwijać w rulonik. Smacznego 🙂
ale pysznie wyglądają:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mój D. uwielbia wszelkie roladki z nadzieniem, chociaż w jego języku to „kiełbaski ze środkiem” 😀
PolubieniePolubienie