Babka karmelowa z bakaliami

babka-bakaliowa

babka-bakaliowa4

Składniki:

4 jajka

1/2 szklanki cukru

300 g masy krówkowej z puszki

1/2 kostki masła

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej

5 dkg orzechów włoskich

5 dkg orzechów brazylijskich

3 dkg chipsów kokosowych Plenus

5 dkg papai kandyzowanej Plenus

Przygotowanie:

Białka jajek zmiksować na puch z cukrem, połączyć z żółtkami i masą karmelową. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać rozpuszczone masło i bakalie. Formę do babki natłuścić i obsypać bułką tartą. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (do suchego patyczka). Po wyjęcie z formy posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂

babka-bakaliowa2babka-bakaliowa5

 

Reklamy

8 uwag do wpisu “Babka karmelowa z bakaliami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s