Składniki:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
300 g masy krówkowej z puszki
1/2 kostki masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
5 dkg orzechów włoskich
5 dkg orzechów brazylijskich
3 dkg chipsów kokosowych Plenus
5 dkg papai kandyzowanej Plenus
Przygotowanie:
Białka jajek zmiksować na puch z cukrem, połączyć z żółtkami i masą karmelową. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać rozpuszczone masło i bakalie. Formę do babki natłuścić i obsypać bułką tartą. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (do suchego patyczka). Po wyjęcie z formy posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂
Na śniadanie, mmm, że bogaty 🙂
PolubieniePolubione przez 2 ludzi
Thanks 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ale wspaniała babeczka! I tyle dobrego w środku!
Paterka obłędna 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Monia 🙂 Tylko po takiej babce wyrzuty sumienia, nie to co po Twoich lekkich wypiekach 🙂 Za paterą Mikołaj pół warszawy schodził aż znalazł 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda bombowo a smak pewnie zniewalający 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak, nie można nie sięgnąć po kolejny kawałek 🙂
PolubieniePolubienie