Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka
2 połówki brzoskwiń z puszki
2 łyżki żurawiny Fanex
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
oliwa
Przygotowanie:
Fileta przekroić tak, żeby wyszedł jeden duży kotlet i rozbić tłuczkiem. Jedną stronę obsypać przyprawami, skropić oliwą i wetrzeć przyprawy. Odwrócić i posmarować połowę kotleta żurawiną, a na niej ułożyć pokrojone w paski brzoskwinie. Kotleta złożyć na pół i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Kotleta wrzucić na wrzątek i gotować około 10 minut. Wyjąć z wody i odłożyć na 2-3 minuty, następnie rozwinąć i podawać z ulubionymi dodatkami. Sos powstały podczas gotowania mięsa można wykorzystać do polania ziemniaków lub ryżu. Smacznego 🙂
Pyszna i lekka propozycja,a do tego piękne kolory 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
owoce i mięso. Kiedyś nie lubiłam tego duetu,ale przekonałam się:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja nadal nie mogę się przekonać, ale mój D. bardzo lubi 🙂
PolubieniePolubienie