Filet z kurczaka z brzoskwiniami i żurawiną

Składniki:

1 pojedynczy filet z kurczaka

2 połówki brzoskwiń z puszki

2 łyżki żurawiny Fanex

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

oliwa

Przygotowanie:

Fileta przekroić tak, żeby wyszedł jeden duży kotlet i rozbić tłuczkiem. Jedną stronę obsypać przyprawami, skropić oliwą i wetrzeć przyprawy. Odwrócić i posmarować połowę kotleta żurawiną, a na niej ułożyć pokrojone w paski brzoskwinie. Kotleta złożyć na pół i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Kotleta wrzucić na wrzątek i gotować około 10 minut. Wyjąć z wody i odłożyć na 2-3 minuty, następnie rozwinąć i podawać z ulubionymi dodatkami. Sos powstały podczas gotowania mięsa można wykorzystać do polania ziemniaków lub ryżu. Smacznego 🙂

Filet z kurczaka z brzoskwinią i żurawiną2

Reklamy

5 uwag do wpisu “Filet z kurczaka z brzoskwiniami i żurawiną

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s