Żeberka w sosie chili

Składniki:

1 kg żeberek

marynata:

1 cebula

1/2 papryczki chili

Vegeta do mięs

3 ząbki czosnku

ok 1/3 szklanki sosu słodkie chili Fanex

ok 1/3 szkl piwa

Przygotowanie:

Żeberka pokroić na porcje. Dodać posiekaną cebulę i papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać Vegetą i zalać sosem i piwem. Dokładnie wymieszać.

żeberka chili2

Żeberka odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, a następnie przełożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około półtorej godziny. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego 🙂

żeberka chili

3 uwagi do wpisu “Żeberka w sosie chili

Dodaj komentarz