Składniki:
1 kg żeberek
marynata:
1 cebula
1/2 papryczki chili
3 ząbki czosnku
ok 1/3 szklanki sosu słodkie chili Fanex
ok 1/3 szkl piwa
Przygotowanie:
Żeberka pokroić na porcje. Dodać posiekaną cebulę i papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać Vegetą i zalać sosem i piwem. Dokładnie wymieszać.
Żeberka odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, a następnie przełożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około półtorej godziny. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego 🙂
z rok nie jadłam żeberek!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja nawet dłużej, bo mój nie lubi
PolubieniePolubienie