Penne z mięsem i warzywami

Składniki:

250 g ulubionego makaronu

400 g mięsa mielonego

2 duże pomidory

1 mała cukinia

1/2 bakłażana

2 małe czerwone papryki

1 cebula

1/2 łyżeczki pasty z ostrych papryczek

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Cebulę obrać, wrzucić na rozgrzany w rondlu olej i zeszklić. Dodać mięso i podsmażyć. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa, i dusić 10 minut. Cukinię, bakłażana i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa. Dodać pastę paprykową i przyprawi i dusić całość około 15-20 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z sosem. Smacznego 🙂

penne z mięsem i warzywami

 

9 uwag do wpisu “Penne z mięsem i warzywami

Dodaj komentarz