Składniki:
1 kg schabu wieprzowego
1 cebula
kilka różyczek brokuła
3 liście jarmużu
1 żółta papryka
sól, pieprz
do panierowania:
1 jajko
przyprawy
mąką i bułka tarta
Przygotowanie:
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Różyczki brokuła posiekać i dodać do cebuli, podsmażyć. Liście jarmużu umyć, usunąć główny nerw i posiekać, paprykę wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i całość podsmażyć 5-10 minut, doprawić do smaku. Schab pokroić w plastry i rozbić, na każdego kotleta nałożyć po 2-3 łyżki farszu i ciasno zwinąć.
Jajko roztrzepać z przyprawami. Roladki panierować w mące, jajku i bułce i smażyć na średnio rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
Kasiu!
I ja nadziewam mięsko, czym tylko się da. Najważniejsze, aby było smacznie, zdrowo i kolorowo:)
Miło pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zgadzam się z tym 🙂
PolubieniePolubienie