Zielono nadziane roladki schabowe

Składniki:

1 kg schabu wieprzowego

1 cebula

kilka różyczek brokuła

3 liście jarmużu

1 żółta papryka

sól, pieprz

do panierowania:

1 jajko

przyprawy

mąką i bułka tarta

Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Różyczki brokuła posiekać i dodać do cebuli, podsmażyć. Liście jarmużu umyć, usunąć główny nerw i posiekać, paprykę wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i całość podsmażyć 5-10 minut, doprawić do smaku. Schab pokroić w plastry i rozbić, na każdego kotleta nałożyć po 2-3 łyżki farszu i ciasno zwinąć.

Jajko roztrzepać z przyprawami. Roladki panierować w mące, jajku i bułce i smażyć na średnio rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

zielono nadziane roladki schabowe

 

3 uwagi do wpisu “Zielono nadziane roladki schabowe

Dodaj komentarz