Składniki:
ok 1 kg pałek z kurczaka
marynata:
3 łyżki oleju
1 łyżka ostrej musztardy
4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka jarzynki
Przygotowanie:
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Pałki włożyć do miski, zalać marynatą i dokładnie wymieszać. Można odstawić na noc do lodówki. Mięso wyłożyć do naczynia do zapiekania i piec pod przykryciem około 40 minut, a następnie odkryć i piec jeszcze około pół godziny do zrumienienia skórki. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
uwielbiam pałki z kurczaka 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja uwielbiam pałki pod każda postacią 🙂
PolubieniePolubienie
Obiad idealny dla mojego męża;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takiego kurczaka. Chętnie skorzystam z przepisu .
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie