Pieczone pałki z kurczaka

Składniki:

ok 1 kg pałek z kurczaka

marynata:

3 łyżki oleju

1 łyżka ostrej musztardy

4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka słodkiej papryki

1 łyżka ziół prowansalskich

1 łyżeczka curry

1 łyżeczka jarzynki

Przygotowanie:

Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Pałki włożyć do miski, zalać marynatą i dokładnie wymieszać. Można odstawić na noc do lodówki. Mięso wyłożyć do naczynia do zapiekania i piec pod przykryciem około 40 minut, a następnie odkryć i piec jeszcze około pół godziny do zrumienienia skórki. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Pieczone pałki z kurczak

7 uwag do wpisu “Pieczone pałki z kurczaka

Dodaj komentarz