Leczo z dynią

Składniki:

2 laski kiełbasy

2 cebule

3 papryki

ok. 1 kg dyni

1 bakłażan

1 koncentrat pomidorowy (200 g)

1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dodać do cebuli, podsmażyć. Dynię wydrążyć, obrać i pokroić w kostkę. Z papryki wykroić pestki i pokroić w kostkę. Bakłażana pokroić w kostkę. Warzywa dodać  do cebuli i podsmażyć około 10 minut. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z około 1 szklanką wody i wlać do warzyw z kiełbasą. Dodać pastę paprykową i przyprawy. Całość dusić około 20-30 minut pod przykryciem. Smacznego 🙂

leczo z dynią

10 uwag do wpisu “Leczo z dynią

Dodaj komentarz