Ryba w sosie warzywnym

Składniki:

4 kostki z dorsza czarnego

kawałek papryki

1 opakowanie boczniaków

100 g szpinaku

5 łyżek jogurtu naturalnego

przyprawa do ryb

sól, pieprz, chili

Przygotowanie:

Paprykę pokroić w kostkę, boczniaki w paski, wrzucić na patelnię, podlać 1/2 szklanki wody, posypać solą, chili i pieprzem i dusić około 10 minut. Dodać szpinak, a kiedy zwiędnie, obsypaną przyprawą rybę. Dusić około 15 minut, zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować, zalać jogurtem i wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

ryba w sosie warzywnym

Składniki na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji (+ 50 g ryżu) 374 kcal.

Węglowodany 51,5 g

Tłuszcz 2,8 g

Białko 35,6 g

9 uwag do wpisu “Ryba w sosie warzywnym

  1. Smacznie Kasieńko 😀
    Lubię dorsza, szpinak, ale w mojej diecie nie wolno mi ostrych przypraw i smażenia.
    Pozdrawiam najserdeczniej na kolejne miłe jesienne dni 🐟🍵🍁🤗

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz