Cannelloni ze szpinakiem

Składniki:

150 g rurek cannelloni

250 g szpinaku

250 g sera ricotta

1 łyżka zielonego pesto

1 cebula

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

2 łyżki mąki

30 g masła

2 szklanki mleka

gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać szpinak, podsmażyć, dodać pesto i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z ricottą i doprawić do smaku sola i pieprzem. Rurki nadziać farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i podsmażyć, wlać mleko i mieszać do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Cannelloni zalać sosem i wstawić do piekarnika na około 45 minut, aż makaron będzie miękki, a całość się zrumieni. Smacznego 🙂

12 uwag do wpisu “Cannelloni ze szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s