Cannelloni ze szpinakiem

Składniki:

150 g rurek cannelloni

250 g szpinaku

250 g sera ricotta

1 łyżka zielonego pesto

1 cebula

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

2 łyżki mąki

30 g masła

2 szklanki mleka

gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać szpinak, podsmażyć, dodać pesto i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z ricottą i doprawić do smaku sola i pieprzem. Rurki nadziać farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i podsmażyć, wlać mleko i mieszać do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Cannelloni zalać sosem i wstawić do piekarnika na około 45 minut, aż makaron będzie miękki, a całość się zrumieni. Smacznego 🙂

12 uwag do wpisu “Cannelloni ze szpinakiem

Dodaj komentarz