Składniki:
150 g rurek cannelloni
250 g szpinaku
250 g sera ricotta
1 łyżka zielonego pesto
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
2 łyżki mąki
30 g masła
2 szklanki mleka
gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać szpinak, podsmażyć, dodać pesto i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać z ricottą i doprawić do smaku sola i pieprzem. Rurki nadziać farszem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i podsmażyć, wlać mleko i mieszać do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Cannelloni zalać sosem i wstawić do piekarnika na około 45 minut, aż makaron będzie miękki, a całość się zrumieni. Smacznego 🙂
Smaczne bez wątpienia. Dziękuję za przepis 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda bardzo apetycznie, a sam przepis wydaje się być prosty. Chętnie spróbuje swoich sił!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Na pewno się udadzą 🙂
PolubieniePolubienie
Przepis wygląda naprawdę smakowicie. Myślę, że super się sprawdzi na sobotnie gotowanie razem z dzieciakami.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam:)
PolubieniePolubienie
Podkradam 2,no może 3 rury;) pysznie się zapowiada!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Smacznego 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki za podpowiedź co zrobić ze szpinakiem
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Ja bardzo lubię. Tylko moja rodzinka nie bardzo przepada za szpinakiem
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Czasem można go w czymś przemycić 😉
PolubieniePolubienie