Racuszki drożdżowe z rybą

Składniki:

300 g mąki

250 g filetów rybnych, u mnie kostka z mintaja

25 g drożdży + 1/2 łyżeczki cukru

1 cebula

1 marchewka

1/2 pietruszki

1 ząbek czosnku

1 łyżka posiekanego koperku

sól

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, obrana marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, pietruszkę drobno pokroić. Warzywa wrzucić na patelnię, podlać niewielka ilością wody i smażyć do jej odparowania. Rybę drobno pokroić i dodać do warzyw. Podsmażyć aż zmieni kolor, dodać koperek i doprawić.

Drożdże rozmieszać z cukrem. Do mąki dodać sól, zaczyn i tyle ciepłej wody, ze powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dodać warzywa z ryba i wymieszać. Kiedy podrośnie smażyć placuszki. Smacznego 🙂

Placuszki drożdzowe z rybą

 

Dodaj komentarz