Składniki:
4 jajka
120 g mąki pszennej
50 g odżywki białkowej, u mnie czekoladowa
1/2 szklanki eytrytolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2/3 szklanki mleka
1/2 opakowania skyru naturalnego
1 budyń czekoladowy na 3/4 l mleka + mleko + erytrytol
ok 300 g rabarbaru
Przygotowanie:
Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Całe jajka zmiksować ze słodzikiem, kiedy będą już puszyste wsypać mąkę, proszek do pieczenia, odżywkę białkową, wlać mleko, dodać skyr i całość zmiksować na gładka masę. Masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, łyżką nałożyć na ciasto porcje budyniu, a wierzch posypać pokrojonym rabarbarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 35 minut. Smacznego 🙂
1 z 12 kawałków ma 119 kcal
cukry 12,1 g
tłuszcz 2,9 g
białko 9,5 g
Z przyjemnoscia upieke takie ciacho 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 😊
PolubieniePolubienie
smakowicie!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Jakie kolorowe 🙂 Wygląda bardzo apetycznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
cudownie sezonowe ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jak tylko przestygło na balkonie to pokroiłam, a miało być „na jutro” 😊
PolubieniePolubienie