Fit ciasto z budyniem i rabarbarem

Składniki:

4 jajka

120 g mąki pszennej

50 g odżywki białkowej, u mnie czekoladowa

1/2 szklanki eytrytolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2/3 szklanki mleka

1/2 opakowania skyru naturalnego

1 budyń czekoladowy na 3/4 l mleka + mleko + erytrytol

ok 300 g rabarbaru

Przygotowanie:

Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Całe jajka zmiksować ze słodzikiem, kiedy będą już puszyste wsypać mąkę, proszek do pieczenia, odżywkę białkową, wlać mleko, dodać skyr i całość zmiksować na gładka masę. Masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, łyżką nałożyć na ciasto porcje budyniu, a wierzch posypać pokrojonym rabarbarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 35 minut. Smacznego 🙂

Fit ciacho z rabarbarem i budyniem

1 z 12 kawałków ma 119 kcal

cukry 12,1 g

tłuszcz 2,9 g

białko 9,5 g

 

8 uwag do wpisu “Fit ciasto z budyniem i rabarbarem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s