Marchewkowe gofry

Składniki:

3 jajka

60 g płatków owsianych

1 marchewka

20 g babki płesznik (można pominąć)

sól

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

skyr naturalny

liście szpinaku

pomidor

100 g sera halloumi

Przygotowanie:

Jajka zmiksować z solą na puszystą masę. Dodać płatki zmielone na mąkę, startą na drobnym oczku marchewkę, proszek do pieczenia i ziarenka babki. Dokładnie wymieszać. Porcje ciasta nakładać do gofrownicy i piec na złoty kolor.

Ser halloumi pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni. Każdego gofra posmarować skyrem, a na wierzchu ułożyć listki szpinaku, plasterki pomidora i sera halloumi, Smacznego 🙂

Gofry z serem halloumi

 

5 uwag do wpisu “Marchewkowe gofry

Dodaj komentarz