Składniki:
300 g fileta z kurczaka
1 mała cukinia
1/2 bakłażana
po kawałki żółtej i czerwonej papryki
1 cebula
marynata:
przyprawa do grilla
pieprz
świeże zioła, u mnie szałwia, oregano, mięta i lubczyk
1 łyżka maggi
1/3 szklanki piwa
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy, posiekane zioła, skropić maggi i zalać piwem. Wymieszać. Odstawić do lodówki. Warzywa pokroić i wymieszać z przyprawą do grilla. Zamarynowane mięso nadziewać na patyczki na przemian z warzywami (drewniane patyczki dobrze jest wcześniej namoczyć). Szaszłyki grillować na aluminiowej tacce, na średnio rozgrzanym grillu przez około pół godziny. Smacznego 🙂
Lato w pełni ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nareszcie 🙂 Otwierać sezon działkowy w czerwcu? Tego jeszcze nie grali 😀
PolubieniePolubienie