Gofry z kukurydzą

Składniki:

3 jajka

1 marchewka

1 awokado

50 g kukurydzy z puszki

80 g maki

1/2 szklanki mleka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

sól, pieprz, curry

do podania:

1 skyr naturalny

pomidorki i szczypiorek

Przygotowanie:

Obrana marchewkę zetrzeć na tarce. Obrane awokado pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę, mleko, mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i żółtka jaj. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z resztą składników. Porcje cista nakładać do gofrownicy i opiekać na złoty kolor. Gofry posmarować serkiem, a na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i posypać szczypiorkiem. Smacznego 🙂

Gofry z kukurydzą

3 uwagi do wpisu “Gofry z kukurydzą

Dodaj komentarz