Składniki:
3 jajka
1 marchewka
1 awokado
50 g kukurydzy z puszki
80 g maki
1/2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól, pieprz, curry
do podania:
1 skyr naturalny
pomidorki i szczypiorek
Przygotowanie:
Obrana marchewkę zetrzeć na tarce. Obrane awokado pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę, mleko, mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i żółtka jaj. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z resztą składników. Porcje cista nakładać do gofrownicy i opiekać na złoty kolor. Gofry posmarować serkiem, a na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i posypać szczypiorkiem. Smacznego 🙂
gofry na wytrawnie, mmm ciekawie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Idealne na śniadanie 🙂
PolubieniePolubienie