Wegański chow mein

Składniki:

1/2 opakowania makaronu chow mein

1 opakowanie kotletów sojowych

1/2 pora

100 g marchewki

100 g mrożonego groszku

20 g orzechów nerkowca

sos sojowy

ostry sos paprykowy

słodka i ostra papryka

curry

Przygotowanie:

Kotlety sojowe zalać wodą i gotować 5 minut od zawszenia wody. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pora drobno pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku. Warzywa razem z mrożonym groszkiem podsmażyć w rondlu spryskanym olejem. Kotlety sojowe pokroić w paski i dodać do warzyw. Całość polać sosem sojowym, ok 4 łyżki, dodać łyżkę ostrego sosu, 1 łyżeczkę curry i po szczypcie słodkiej i ostrej papryki. Dodać makron i dokładnie wymieszać. Danie wyłożyć na talarze i posypać orzechami. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz