Składniki:
1/2 opakowania makaronu chow mein
1 opakowanie kotletów sojowych
1/2 pora
100 g marchewki
100 g mrożonego groszku
20 g orzechów nerkowca
sos sojowy
ostry sos paprykowy
słodka i ostra papryka
curry
Przygotowanie:
Kotlety sojowe zalać wodą i gotować 5 minut od zawszenia wody. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pora drobno pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku. Warzywa razem z mrożonym groszkiem podsmażyć w rondlu spryskanym olejem. Kotlety sojowe pokroić w paski i dodać do warzyw. Całość polać sosem sojowym, ok 4 łyżki, dodać łyżkę ostrego sosu, 1 łyżeczkę curry i po szczypcie słodkiej i ostrej papryki. Dodać makron i dokładnie wymieszać. Danie wyłożyć na talarze i posypać orzechami. Smacznego 🙂