Ciasto dyniowe

Kolejny hit z książek Baletnicy 😉 Co prawda z działu jesień, ale ja w Babcinej piwnicy cały czas mam zapas dyni i robię na bieżąco świeży mus z pieczonej dyni 😀

Składniki:

150 g musu z pieczonej dyni

3 jajka

100 g mąki kukurydzianej

50 g mąki pszennej

100 ml śmietany 12%, ja dałam serek wiejski

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/3 szklanki erytrolu

Przygotowanie:

Mus dyniowy i serek wiejski zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Jajka ubić z erytrolem, a kiedy masa będzie gęsta i puszysta dodać resztę składników i wymieszać. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Smacznego 🙂

1 z 8 kawałków to 114 kcal.

Przepis pochodzi z książki:

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s