Kolejny hit z książek Baletnicy 😉 Co prawda z działu jesień, ale ja w Babcinej piwnicy cały czas mam zapas dyni i robię na bieżąco świeży mus z pieczonej dyni 😀
Składniki:
150 g musu z pieczonej dyni
3 jajka
100 g mąki kukurydzianej
50 g mąki pszennej
100 ml śmietany 12%, ja dałam serek wiejski
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 szklanki erytrolu
Przygotowanie:
Mus dyniowy i serek wiejski zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Jajka ubić z erytrolem, a kiedy masa będzie gęsta i puszysta dodać resztę składników i wymieszać. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Smacznego 🙂
1 z 8 kawałków to 114 kcal.

Przepis pochodzi z książki: