Składniki:
1 puszka ciecierzycy
1 puszka krojonych pomidorów
1 puszka mleka kokosowego light
100 g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
papryczka chili
sól
chlebki naan:
100 g mąki
10 g drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
50 ml wody
50 ml jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić w rondlu spryskanym olejem, a następnie podsmażyć z pokrojonymi pieczarkami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chili, podsmażyć minutę i dodać pozostałe składniki. Doprawić do smaku i gotować około 30 minut.
Drożdże wymieszać z woda i cukrem. Mąkę wymieszać z pozostałym składnikami i spienionym zaczynem. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować cienko i smażyć na suchej patelni z oby stron.
Zupę podawać z chlebkami. Smacznego 🙂
2 porcje. 1 porcja 570 kcal. W 99; T 15; B 19;
rozgrzewająca!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak 😀
PolubieniePolubienie
Ładna 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie