Składniki:
1 pierś z kaczki
2 łyżki whisky
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pierś naciąć od strony skóry w kratkę. Mięso oprószyć sola i pieprzem. Składniki marynaty wymieszać i polać mięso. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂
super pomysł na świąteczny obiad:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo ciekawa propozycja. Chociaż u mnie rodzinka za kaczką nie przepada….
PolubieniePolubione przez 1 osoba
U mnie raczej też, więc pieczoną pierś robię czasem dla siebie jako przystawkę 🙂
PolubieniePolubienie
wyglada soczyscie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie