Składniki:
200 g kaszy jaglanej
4 jajka
300 g fileta z ulubionej ryby, u mnie dorsz
200 g mrożonego groszku
100 g szpinaku
120 g sera żółtego
50 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
przyprawa do ryb
Przygotowanie:
Kasze wypłukać, przelać wrzątkiem, a następnie ugotować w 2,5 szklanki osolonej wody. Przestudzić.
Rybę pokroić w kostkę i posypać przyprawą. Groszek wrzucić na patelnię i chwilę podsmażyć, kiedy rozmarznie dodać rybę. Podsmażyć 5 minut i dodać opłukany szpinak, smażyć dopóki nie zwiędnie. Do kaszy wbić dwa jajka, dodać przyprawy i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Formę do tarty natłuścić, wyłożyć kaszę i ugnieść. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na poł godziny. Na kasze wyłożyć farsz. Pozostałe jajka roztrzepać z jogurtem, pieprzem i solą, wylać na farsz. Wierzch posypać serem, papryką i ziołami. Piec 30-40 minut. Smacznego 🙂
4 porcje. 1 porcja to 470 kcal. W 45; B 36; T 15;
brzmi super 🙂 az mi smaka narobilas 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie