Składniki:
100 g tapioki
2,5 szklanki mleka
1 duży jogurt naturalny
400 g jeżyn
2-3 łyżki cukru
2,5 łyżki żelatyny
herbatniki
1 galaretka bez cukru
Przygotowanie:
Tapiokę zalać mlekiem, odstawić na około pół godziny, a potem gotować na średnim ogniu aż ziarenka wchłoną cały płyn. Wystudzić. Jeżyny gotować z cukrem około 10-15 minut, a następnie zmiksować za pomocą blendera. Żelatynę zalać niewielką ilością wody, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia i wymieszać z musem jeżynowym. Wystudzony mus owocowy zmiksować z jogurtem, a następnie wymieszać z tapioką. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami, wlać masę i wstawić do lodówki. Kiedy się zetnie zalać tężejącą galaretką. Schłodzić do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂
ale kolor!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Działkowe jeżyny robią swoje 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Jaki świetny pomysł na niebanalny deser 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Pierwszy raz coś takiego widzę. Bardzo ciekawy pomysł!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂 Tapioka to ciekawy dodatek do deserów 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko
Ciasto tak barwne, że oczy same jedzą💜😊☕
Smacznie pozdrawiam😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję bardzo 🙂
PolubieniePolubienie