Omlet z figami i miodem

Składniki:

30 g płatków owsianych

20 g odżywki białkowej

10 g siemienia lnianego

50 g twarogu chudego

100 ml mleka

1 mały banan

1 łyżeczka cynamonu

Szczypta proszku do pieczenia

1/2 kubeczka skyru

2 świeże figi

1 łyżeczka miodu

10 g jęczmienia ekspandowanego

Przygotowanie:
Płatki i siemię zmielić i wymieszać z odżywką, mlekiem, rozgniecionym bananem, rozkruszonym serem, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Omleta smażyć na średnim ogniu na patelni spryskanej olejem. Po usmażeniu posmarować skyrem i udekorować plasterkami figi, posypać jęczmieniem i polać miodem. Smacznego 🙂

Składniki

  • Siemię lniane: 10g / 53 kcal
  • Płatki owsiane: 30g / 109 kcal
  • Banan: 70g / 62 kcal
  • Ser biały twarogowy chudy: 50g / 40 kcal
  • Mleko 0.5%: 100g / 36 kcal
  • Jogurt grecki: 70g / 41 kcal
  • Figi: 100g / 74 kcal
  • Miód: 10g / 30 kcal

445 kcal łącznie
Węglowodany: 72 g
Tłuszcze: 7 g
Białko: 19 g

Możesz zmienić proporcje lub składniki w kalkulatorze kalorii na calories-info.com

6 uwag do wpisu “Omlet z figami i miodem

Dodaj komentarz