Składniki:
200 g polędwicy z dorsza
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka kaparów
garść oliwek
100 g groszku zielonego
1 cebula
1 łyżeczka pesto
1/2 szklanki białego wina
sól, pieprz
przyprawa do ryb
mąka
Przygotowanie:
Rybę posypać przyprawą i obtoczyć w mące, a następnie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, groszek, kapary, oliwki, podsmażyć chwilę, dodać pesto i wino, odparować alkohol, doprawić i dodać rybę, dusić razem kilka minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
bardzo lubię kapary!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja też 🙂 Znajomy polecał do tatara, ale jeszcze nie próbowałam 🙂
PolubieniePolubienie
Ciekawy pomysł na rybkę, aromatycznie i stosunkowo lekko:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie