Składniki:
ok. 1 kg pałek i skrzydełek z kurczaka
marynata:
1/2 szklanki orzeszków ziemnych
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki soli
2 łyżki octu ryżowego
4 łyżki jogurtu
po pół łyżeczki kurkumy, kardamonu i gałki muszkatołowej
po łyżeczce imbiru, wędzonej papryki, białego pieprzu
1 łyżka ketchupu
Przygotowanie:
Orzeszki zmielić, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać, a następnie natrzeć mięso. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Piec pod przykryciem około godziny, a następnie odkryć i przypić najlepiej z funkcją grill. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
ale smakowity sos!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj, żebyś wiedziała 😀
PolubieniePolubienie
Aż się głodna zrobilam;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Hihi, smakują obłędnie 😀
PolubieniePolubienie