Schab w grzybach

Składniki:

6 kotletów schabowych (ok. 50 dkg schabu)

1 większa cebula

250 g odgotowanych podgrzybków

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

100 g jogurtu naturalnego

sól, pieprz

chili

Przygotowanie:

Schab rozbić i posypać solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię bez tłuszczu, chwilę podsmażyć i dodać odgotowane grzyby. Smażyć 5 minut i na patelnię włożyć kotlety. Oprószyć papryką chili, po kilku minutach odwrócić na drugą stronę. Obsmażyć, podlać 1/2 szklanki wody i posypać natką pietruszki. Przykryć i dusić 15 minut. Zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować zalać jogurtem i wymieszać. Podawać z ziemniakami. Smacznego 🙂

schab w grzybach

Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji (2 kotlety i dwie gałki ziemniaków) 400 kcal.

Węglowodany 40,8 g

Tłuszcz 8,2 g

Białko 41,9 g

5 uwag do wpisu “Schab w grzybach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s