Składniki:
6 kotletów schabowych (ok. 50 dkg schabu)
1 większa cebula
250 g odgotowanych podgrzybków
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
100 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz
chili
Przygotowanie:
Schab rozbić i posypać solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię bez tłuszczu, chwilę podsmażyć i dodać odgotowane grzyby. Smażyć 5 minut i na patelnię włożyć kotlety. Oprószyć papryką chili, po kilku minutach odwrócić na drugą stronę. Obsmażyć, podlać 1/2 szklanki wody i posypać natką pietruszki. Przykryć i dusić 15 minut. Zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować zalać jogurtem i wymieszać. Podawać z ziemniakami. Smacznego 🙂
Składniki na 3 porcje. Kaloryczność 1 porcji (2 kotlety i dwie gałki ziemniaków) 400 kcal.
Węglowodany 40,8 g
Tłuszcz 8,2 g
Białko 41,9 g
Kochana
Uwielbiam grzyby, ale znów powtórzę nie wolno mi!
Danie smaczne, pachnące grzybami, syte 🥘
Pozdrawiam serdecznie 😊❤️
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Mąż właśnie pojechał na grzyby, a ja szukam pysznego przepisu na danie z grzybów. Wpadł mi w oko właśnie ten schab. Wygląda pysznie! Spróbuję 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zamiast jogurtu można tradycyjnie zalać wszystko śmietanką 🙂
PolubieniePolubienie