Składniki:
1 puszka białej fasoli
100 g orzeszków ziemnych
70 g moreli suszonych
20 g kakao
30 g żurawiny
10 g jagód goji
30 g mielonych migdałów
Przygotowanie:
Morele i żurawinę zalać niewielka ilością wrzątku, żeby zmiękły. Orzeszki zmiksować w blenderze, dodać fasolę osączoną z zalewy, zmiksować, dodać pozostałe składniki (oprócz migdałów) i zmiksować całość. W razie potrzeby dodać 3-4 łyżki zalewy z fasoli. Z masy formować kulki wielkości orzecha i obtaczać w mielonych migdałach. jedna kulka ma ok. 40 kcal.
ciekawy przepis:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu
Smaczna, urozmaicona przystaweczka😀
Pozdrawiam serdecznie jeszcze w starym roku🍵💖🎄
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Z fasoli nie robiłam pralinek, ale z ciecierzycy mi się zdążyło. Zaintrygowałaś mnie Kasiu:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Wychodzą podobnie:)
PolubieniePolubienie