Składniki:
3 tortille pełnoziarniste
1,5 fileta z kurczaka (200 g po ugotowania)
1 szalotka
2 ogórki konserwowe
3 jajka
100 g jogurtu greckiego lekkiego
60 g szpinaku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Fileta ugotować w wodzie z jarzynką. Jajka ugotować na twardo. Ugotowanego fileta zmiksować w blenderze, dodać starte na tarce jajka i drobno pokrojoną szalotkę i ogórki, całość wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę rozsmarować na tortillach, na paście rozłożyć szpinak i zwinąć. Pokroić w krążki. Smacznego 🙂
fajna przekąska!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Będzie trzeba spróbować, myslę że zaskoczę męża
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Smakowita świąteczna przekąska. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie