Kotleciki zapiekane

Składniki:

300 g fileta z indyka

2 małe cebule

1 jajk

3/4 puszki fasoli bialej

30 g siemienia lnianego

400 g pomidorów

300 g brokuła (ok. 1/2)

sól, pieprz

słodka papryka

Przygotowanie:

Indyka pokroić w drobna kostkę, dodać jajko, 1 pokrojoną cebulę, odsączoną fasolę, zielone siemię lniane i przyprawy. Wymieszać i formować nieduże pulpeciki. Ukladać je w naczyniu do zapiekania. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, podobnie jak cebulę i rozłożyć na pulpetach. Brokuła podzielić na różyczki i rozsypać na wierzchu. Posypać przyprawami, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Można podawać z ziemniakami. Smacznego 🙂

Ktoleciki zapiekane

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji podanej z 170 g ziemniaków to 381 kcal.

Węglowodany 59,1 g

Tłuszcz 5,6 g

Białko 24,2 g

3 uwagi do wpisu “Kotleciki zapiekane

Dodaj komentarz