Szybka i syta sałatka, idealna na drugie śniadanie do pracy.
Składniki
pieczarki 30 dkg
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
jajka 4 szt
ogórki kiszone 4 szt
majonez 2 łyżki
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroić i odgotować 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, wystudzić i odcisnąć. Jajka ugotować na twardo i obrać. Tuńczyka i groszek osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć. Składniki wymieszać ze startymi jajkami i majonezem, doprawić do smaku.
A ja robię dziś sałatkę z marynowanymi pieczarkami. Twoja bardzo mi pasuje też. Zapraszam do dodania przepisu do akcji Pieczarkowy Tydzień 2016 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Już dodaję banerek 🙂 Z marynowanymi musi być pyszna, muszę w końcu kupić i też zrobić, bo nigdy nie próbowałam, a uwielbiam wszystko co marynowane 🙂
PolubieniePolubienie
pomysłowa, pysznie wygląda 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Szybka i smaczna. W pracy będą zazdrościć 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba