Składniki:
1 filet z kurczaka
2-3 łyżki sosu barbecue Fanex
1/2 łyżeczka chili
sól
dodatkowo:
1 mała cukinia
2-3 małe cebulki
1 czerwona papryka
kilka pieczarek
curry, sól, pieprz, słodka papryka, olej
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z sosem barbecue, chili i solą. Warzywa pokroić w kostkę, posypać przyprawami i skropić olejem. Cebulę pokroić w ósemki. Patyczki do szaszłyków namoczyć i na przemian nabijać warzywa i mięso. Grillować na tacce aluminiowej około 30 minut na średnio rozgrzanym grillu. Smacznego 🙂
Ale mi narobiłaś ochoty, bardzo smacznie wyglądają 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Ja na grilla zawsze coś muszę wykombinować 🙂
PolubieniePolubienie