Dla amatorów czosnku – smakowita propozycja 🙂
Składniki
1 kg udek
4 ząbki czosnku
sos chili-czosnkowy
czosnek suszony w płatkach
sól, pieprz
słodka papryka
olej
Sposób przygotowania
Czosnek kroimy w plasterki, udka nakłuwamy nożem i nadziewamy czosnkiem. Obsypujemy je przyprawami i skrapiamy sosem chili-czosnkowym. Całość posypujemy czosnkiem w płatkach. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed wstawieniem do piekarnika mięso skrapiamy olejem i podlewamy 1/2 szklaki wody. Pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego 🙂
Danie idealne dla mnie-fanki czosnku:)
PolubieniePolubienie
Czosnek to podstawa 🙂
PolubieniePolubienie
uwielbiam pieczonego kurczaka, mniam!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Niewiele z nim pracy, a efekt zawsze smaczny 🙂
PolubieniePolubienie