Udka potrójnie czosnkowe

Dla amatorów czosnku – smakowita propozycja 🙂

Składniki

1 kg udek

4 ząbki czosnku

sos chili-czosnkowy

czosnek suszony w płatkach

sól, pieprz

słodka papryka

olej

Sposób przygotowania

Czosnek kroimy w plasterki, udka nakłuwamy nożem i nadziewamy czosnkiem. Obsypujemy je przyprawami i skrapiamy sosem chili-czosnkowym. Całość posypujemy czosnkiem w płatkach. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed wstawieniem do piekarnika mięso skrapiamy olejem i podlewamy 1/2 szklaki wody. Pieczemy około godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego 🙂

Reklamy

6 uwag do wpisu “Udka potrójnie czosnkowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s