Pulpeciki w sosie meksykańskim

Syty, pikantny obiadek na zimne dni 🙂

Składniki:

40 dkg łopatki wieprzowej

1 mała cebula

3 ząbki czosnku

1 jajko

kilka pieczarek

1 czerwona papryka

1/2 puszki czerwonej fasoli

1/2 puszki kukurydzy

2 papryczki chili

1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól, pieprz

ostra papryka

1 litr bulionu

 

Sposób przygotowania:

Mięso zmielić, dodać drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko i przyprawy. Uformować małe pulpeciki i wrzucić je na gotujący się bulion. Dodać posiekaną papryczkę chili, fasolę, kukurydzę,  pokrojoną paprykę i pieczarki. Gotować 20-30 minut. Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Gotować jeszcze 15 minut. Podawać z pieczywem. Smacznego 🙂

 

Jedna uwaga do wpisu “Pulpeciki w sosie meksykańskim

Dodaj komentarz