Syty, pikantny obiadek na zimne dni 🙂
Składniki:
40 dkg łopatki wieprzowej
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
1 jajko
kilka pieczarek
1 czerwona papryka
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
2 papryczki chili
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz
ostra papryka
1 litr bulionu
Sposób przygotowania:
Mięso zmielić, dodać drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko i przyprawy. Uformować małe pulpeciki i wrzucić je na gotujący się bulion. Dodać posiekaną papryczkę chili, fasolę, kukurydzę, pokrojoną paprykę i pieczarki. Gotować 20-30 minut. Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Gotować jeszcze 15 minut. Podawać z pieczywem. Smacznego 🙂
Jedna uwaga do wpisu “Pulpeciki w sosie meksykańskim”