Smażone kwiaty cukinii

Składniki:

kilka kwiatów cukinii

50 g sera feta

1/2 cebuli czosnkowej

1 duża garść szpinaku

pieprz

masło

ciasto:

mąka, woda, sól, pieprz

Kwiaty cukinii umyć i usunąć słupek. Osuszyć na ręczniku papierowym.

Cebulę zeszklić na łyżce masła, dodać posiekany szpinak i podsmażyć aż zwiędnie. Szpinak wymieszać z serem i doprawić pieprzem. Masą napełnić kwiaty cukinii.

Z mąki i zimnej wody przygotować ciasto, troszkę rzadsze niż na naleśniki. Doprawić solą i pieprzem. Kwiaty zanurzać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Wyciągać na ręcznik papierowy. Jeść ciepłe i chrupiące. Smacznego 🙂

smażone kwiaty cukinii

5 uwag do wpisu “Smażone kwiaty cukinii

Dodaj komentarz