Składniki:
kilka kwiatów cukinii
50 g sera feta
1/2 cebuli czosnkowej
1 duża garść szpinaku
pieprz
masło
ciasto:
mąka, woda, sól, pieprz
Kwiaty cukinii umyć i usunąć słupek. Osuszyć na ręczniku papierowym.
Cebulę zeszklić na łyżce masła, dodać posiekany szpinak i podsmażyć aż zwiędnie. Szpinak wymieszać z serem i doprawić pieprzem. Masą napełnić kwiaty cukinii.
Z mąki i zimnej wody przygotować ciasto, troszkę rzadsze niż na naleśniki. Doprawić solą i pieprzem. Kwiaty zanurzać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Wyciągać na ręcznik papierowy. Jeść ciepłe i chrupiące. Smacznego 🙂
wspaniałe kwiaty cukinii ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Takiej propozycji nie znam, ale bardzo chętnie wypróbuję 🙂 Zapowiada się pysznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie