Omlet z tuńczykiem

Składniki:

4 jajka

40 g płatków owsianych

20 g roszponki

50 g pomidorków koktajlowych

1 kulka mozzarelli light

1 puszka tuńczyka w wodzie

1/2 cukinii

curry

słodka papryka, zioła prowansalskie

sól, pieprz

Przygotowanie:

Cukinię pokroić w kostkę, posypać curry i solą i podsmażyć. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Tuńczyka odsączyć. Białka jajek posolić i zmiksować na puch, dodać żółtka, mąkę, tuńczyka i cukinię i dokładnie wymieszać. Przelać do patelni z metalowych uchwytem, na wierzchu rozłożyć umytą roszponkę i połówki pomidorków, posypać startą mozzarellą, a następnie słodką paprykę, ziołami i pieprzem. Zapiekać pod przykryciem 10-15 minut. Smacznego 🙂

Omlet z tuńczykiem

5 uwag do wpisu “Omlet z tuńczykiem

Dodaj komentarz