Porzeczkowy jogurtowiec

Składniki:

2 duże kubeczki jogurtu 0%

400 g czarnych porzeczek

100 g erytrytolu

200 g płatków owsianych

2 banany

3 łyżki żelatyny + 200 ml mleka

1 galaretka bez cukru + 3-4 łyżki erytrytolu

Przygotowanie:

Porzeczki obrać z gałązek, umyć i smażyć z erytrytolem aż się rozpadną. Wystudzić. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia i wystudzić. Jogurty zmiksować najpierw z porzeczkami, a następnie z żelatyną. Płatku owsiane lekko zmiksować i połączyć z rozgniecionymi bananami. Wyłożyć na dno tortownicy i zalać masą porzeczkową. Wstawić do lodówki. Galaretkę wymieszać ze słodzidłem i zalać gorącą wodą, mieszać do rozpuszczenia i kiedy zacznie tężeć wylać na masę owocową. Chłodzić do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂

Jogurtowiec porzeczkowy

2 uwagi do wpisu “Porzeczkowy jogurtowiec

Dodaj komentarz