Porzeczkowy jogurtowiec

Składniki:

2 duże kubeczki jogurtu 0%

400 g czarnych porzeczek

100 g erytrytolu

200 g płatków owsianych

2 banany

3 łyżki żelatyny + 200 ml mleka

1 galaretka bez cukru + 3-4 łyżki erytrytolu

Przygotowanie:

Porzeczki obrać z gałązek, umyć i smażyć z erytrytolem aż się rozpadną. Wystudzić. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia i wystudzić. Jogurty zmiksować najpierw z porzeczkami, a następnie z żelatyną. Płatku owsiane lekko zmiksować i połączyć z rozgniecionymi bananami. Wyłożyć na dno tortownicy i zalać masą porzeczkową. Wstawić do lodówki. Galaretkę wymieszać ze słodzidłem i zalać gorącą wodą, mieszać do rozpuszczenia i kiedy zacznie tężeć wylać na masę owocową. Chłodzić do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂

Jogurtowiec porzeczkowy

2 uwagi do wpisu “Porzeczkowy jogurtowiec

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s