Składniki:
3 tortille 30 cm
5 jajek
10 dkg wędliny lub boczku
1 awokado
1/2 małej kapusty pekińskiej
1/2 pęczka szczypiorku
garść oliwek
sos czosnkowy
ketchup
cebulka prażona
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pekinkę posiekać, awokado obrać i pokroić w plasterki, oliwki pokroić, szczypiorek posiekać. Szynkę obsmażyć na suchej patelni. Jajka wbić na patelnię i usmażyć z solą i pieprzem. Tortillę posmarować sosem czosnkowym, na to ułożyć pekinkę, szczypiorek, oliwki, plasterki awokado, usmażone jajka, szynkę, polać ketchupem, posypać prażoną cebulką. Brzegi tortilli złożyć i całość włożyć do opiekacza na 3-4 minuty. Można tez obsmażyć na patelni grillowej. Podobnie postąpić z pozostałymi dwiema tortillami. Smacznego 🙂
fajnie, i smacznie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda super napewno jest smaczne ale jak to złożyć.? Proszę o pomoc, zdjęcia co kolejek bo wygląda to tak estetycznie i pięknie że zjadła bym obrazek .
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Składniki, w sumie dowolne, nakładam na środek tortilli, najpierw składam do środka przeciwległe boki, potem dwa pozostałe i zapiekam w opiekaczu do kanapek 🙂
PolubieniePolubienie
Super,dzięki. Mam nadzieję że wyjdzie jak na obrazku. Miłego dzionka.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Smacznego 🙂
PolubieniePolubienie