Efektowna przystawka na wielkanocny stół 🙂
Składniki
4 plasterki szynki wieprzowej
1/2 średniego selera
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka
2 łyżeczki tartego chrzanu Fanex
sól
1 łyżka oleju do smażenia
dekoracja
koperek
Sposób przygotowania
Białka jajek ubić ze szczyptą soli na puch, połączyć z żółtkami i wylać na średnio rozgrzaną patelnię. Kiedy omlet się zetnie przewrócić go delikatnie na druga stroną, a następnie zdjąć z patelni. Selera obrać i zetrzeć na drobnym oczku, wymieszać z łyżką jogurtu i łyżeczką chrzanu, posolić i rozsmarować na wystudzonym omlecie. Na to ułożyć plasterki szynki i całość zwinąć ściśle. Pokroić w 1,5-centymetrowe krążki. 2 łyżki jogurtu wymieszać z 1 łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i polać roladki. Posypać koperkiem. Smacznego 🙂
Przepis wyróżniony w konkursie kreatywnym 13 na portalu przyślij przepis 🙂
Świetne!.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
ale muszą być smaczne:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
W sam raz na śniadanie 🙂
PolubieniePolubienie
Też mi się ogromnie podoba 🙂 fajny pomysł na podanie jajek na Wielkanoc.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Monia 🙂
PolubieniePolubienie
oh, jakie wspaniałe zawijaski! na pewno bardzo by mi smakowały. wyglądają kusząco ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie